Ona je akademska slikarka i diplomirana bibliotekarka. Direktorka Narodne biblioteke "Danilo Kiš" u Vrbasu.

Sa Milijanom Radovanović nastavljamo seriju razgovora sa ljudima iz unutrašnjosti Srbije koji zaslužuju veću medijsku pažnju.

TRIBINA MLADIH, KULTURNI CENTAR NOVOG SADA
26. novembar, 2019. u 19.00 h

Ove ovde izložene radove sam upriličila sasvim slučajno ako slučaja ima. Odgovorila sam na jedan izazov Naime ovde su prikazane bar 3 izložbe i svaka za sebe ima jednu priču koja se mogla samostalno razvijati. Jednom likovni pedagog uvek likovni pedagog, Duboko verujem da se crtežom može objasniti skoro sve jer i osmeh znači isto na svim jezicima sveta. Pitaše me za cilj. Cilja nema. Cilj je razumeti.

U organizaciji ULUV-a, u okviru Jesenjeg likovnog salona, u Vrbasu je održana izložba umetničkih slika različitih žanrova. Prva nagrada za slikarstvo za kolekciju radova kombinovanom tehnikom, pod nazivom „Monolit“, dobila je akademska slikarka Milijana Radovanović iz Vrbasa.

Slike Milijane Radovanović, akademske slikarke iz Vrbasa, biće narednih nedelja izložene u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbas. Izložba je zvanično otvorena u prisustvu autorke koja je pozdravila prisutne i približila im svoj rad i stvaralaštvo. U muzičkom delu nastupio je Marko Aleksić, a okupljenoj publici, prigodnim rečima i stihovima, obratio se i književnik Branislav Zubović.

Milijana Radovanović
Rođena 8. jula 1974, Raška.
1993. Gimnazija, prirodno-matematički smer, Raška.
1998. Akademija umetnosti, smer slikarstvo, Novi Sad.

Kontakt